Waarom zonne-energie

Duurzaam
Zonne-energie is één van de oplossingen voor de toekomst.
Hard nodig, want samen verbruiken we steeds meer energie. Fossiele brandstoffen, zoals steenkool en gas, worden schaars. Daardoor stijgt de energieprijs in kWh elektra of in m3 gas. 

Een duurzame oplossing voor de toekomst!

Besparen
Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) besteedt ruim 2.200 euro per jaar aan gas en elektriciteit. Met een zonne-energiesysteem ben je honderden euro’s goedkoper uit. De investering voor de aanschaf van zonnepanelen of zonneboilers is binnen zes tot tien jaar terugverdiend. Met particuliere subsidies of zakelijke aftrekken wordt de terugverdientijd nog lager.

En na het terugverdienmoment gaat het systeem nog jaren lang mee. Al die tijd genieten van gratis groene elektriciteit en gratis warm water van je eigen zonne-energiesysteem.
 

Onafhankelijk


Wie is er het goedkoopst en het groenst? Gaat u overstappen? Legt u uw tarieven vast of niet? En hoe lang? Als u uw eigen elektriciteit en warm water produceert, hoeft u daar nauwelijks meer over na te denken. Niets is immers goedkoper en groener dan zonne-energie van uw eigen dak.

Zelfvoorzienend


Hoe meer zonne-energie opgewekt wordt, des te minder u hoeft af te nemen van het energiebedrijf. Tegelijkertijd staat u nooit helemaal op eigen benen. Als het systeem minder produceert dan op dat moment nodig is, kunt u altijd terugvallen op het energiebedrijf. 

Toch komen accuopslag systemen voor particulier en zakelijk gebruik steeds dichterbij. Daardoor worden we nog onafhankelijker van "het net". De Powerwall van Tesla bijvoorbeeld maakt het verschil in kosten en levensduur. Werken naar 100% eigen verbruik zonder teruglevering!
Met een correcte service en onderhoud van Solix is een investering nu al slim omdat u wilt dat uw systeem lang mee gaat en u snel en goed geholpen wilt worden.