Collectieven

Een tak van sport waar Solix goed in is geworden. Wij ontzorgen collectieven en maken initiatieven krachtiger.  

 

Denk aan een particuliere huurder die wil besparen. Hij heeft zich verdiept in verschillende producten en kiest voor zonnepanelen. De verhuurder geeft toestemming om zonnepanelen te laten monteren. Maar waarom ook niet direct toestemming vragen voor de buren of het hele woonblok. En misschien wil de verhuurder ook wel investeren.

- Hoe krijg ik de huurders en verhuurder mee?

- Hoe zit het met (virtueel) salderen?

- Hoe worden de opbrengsten versleuteld?

- Welke rol heeft de verhuurder in het geheel?

- Wat moet er allemaal gebeuren in de meterkasten?

- Welke kwaliteit producten heb ik nodig?

 

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van verschillende benaderingen van collectieven. De projecten zijn door Solix begeleid en uitgevoerd.

 

Zonnepanelen voor 30 huurders in Ulft

Woningcoöperatie Wonion wil renoveren en vergroenen tegelijk. Men wil werken aan een betere EPC-normering. Maar wat is het rendement op energiedragers en welke woningen moeten concreet eerst aangepakt worden?

In januari realiseert Solix voor Wonion een project waarbij  o.a. gekozen is voor zonnepanelen bij 30 woningen. De huurders zullen per maand een hoger bedrag ontvangen van de zonnepanelenopbrengst dan het bedrag dat maandelijks afgedragen wordt.

Een project met twee winnaars. De huurder investeert niets en profiteert direct van lagere energielasten. De verhuurder verduurzaamt haar woning portefeuille tegen een zeker rendement.

 

Straatactie in 10 straten in Zevenaar

Installateurs duo Kerdijk & Schreijenberg monteren en installeren zonnepanelen. Een bedrijf met een sterke lokale functie in Zevenaar.

Het bedrijf bestelt zonne-energie producten bij Solix en heeft onlangs de Solix straatactie ingezet bij 10 particulieren in 10 straten in Zevenaar. In de betreffende straten is het zonne-energie feest! De conversie stijgt van 1 naar 2,6.


Wijkcollectief Spijkerenergie in Arnhem

In de wijk Spijkerkwartier ondersteunt Solix het Spijkerenergie collectief voor zonne-energie. Bij iedere zonne-energie aankoop wordt tegelijkertijd een bedrag gereserveerd voor buurtcentrum De Lommerd. In deze wijk zien we woningeigenaren met een gemiddeld hoog verbruik op gas en elektra en een beperkt beschikbaar dakoppervlak. De Lommerd heeft een groot dak. Samen met Spijkerenergie bedenken we welke structuren passend zijn voor de situatie. Postcoderoos, crowdfunding, inzet R&I cooperatie, etc.

 

Bent u een particulier, instelling of installateur en zoekt u een partner om een collectief vorm te geven? Bel ons gerust voor een afspraak.
Kijk voor referenties op Facebook.